Οθόνες και επιδερμίδα.

Σύμφωνα με τον Δρ. Howard Murad, «η έκθεση επί τέσσερις ημέρες στην “μπλε” οθόνη του υπολογιστή προκαλεί στο δέρμα αντίστοιχα αποτελέσματα με ηλιοθεραπεία επί 20 λεπτά».

Συγκεκριμένα, το μπλε φως

• Φθείρει τα κύτταρα της επιδερμίδας αλλοιώνοντας το DNA τους.
• Επιβαρύνει τον δερματικό φραγμό, δυσκολεύοντάς τον να συγκρατήσει την απαραίτητη υγρασία και οδηγώντας το δέρμα σε αφυδάτωση, τον κάνει ευάλωτο σε περιβαλλοντικές επιθέσεις και αδύναμο να αποκατασταθεί μετά την έκθεση στο μπλε φως.
• Και κάπως έτσι, μαζί με τις ρυτίδες, κάνουν την εμφάνισή τους και οι δυσχρωμίες – έρευνες έδειξαν μάλιστα ότι το μπλε φως δημιουργεί στο δέρμα πιο έντονη υπερμελάγχρωση σε σχέση με την ακτινοβολία UVB- και τα σημάδια πρόωρης γήρανσης φαίνονται πια ξεκάθαρα.

Τι μπορείτε να κάνετε ;

1. Το πρώτο βήμα είναι να περιορίσετε τον χρόνο που περνάτε πάνω από την οθόνη.
2. Μία καλλυντική ασπίδα προστασίας! Υπάρχουν πληθώρα καλλυντικών προϊόντων ενισχυμένα με συμπλέγματα φυτικών εκχυλισμάτων και βιταμινών με αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, τα οποία εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, ενεργοποιούν το φυσικό σύστημα αποτοξίνωσης των κυττάρων και προστατεύουν την επιδερμίδα.
3. Μην αμελείτε να φοράτε αντηλιακή προστασία ακόμα και αν είστε σε κλειστούς χώρους.
4. Μία θέση στο γραφείο μακριά από παράθυρο, θα προστατεύσει το δέρμα σας από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, για να μην επιβαρυνθεί περισσότερο.
5. Ο ύπνος θρέφει το δέρμα. Δοκιμάστε να πέφτετε για ύπνο λίγο πιο νωρίς -στις 11, για παράδειγμα, αν ξυπνάτε στις 8- θα ενεργοποιήσετε για τα καλά την άμυνα του δέρματός σας απέναντι στη γήρανση.

Είμαστε πάντα δίπλα σας, ρωτήστε μας και λύστε τις απορίες σας.

Share This Story !